Antena 3 CNN Actualitate Cadavrul unui rechin a fost găsit la intrarea în Mamaia. Poliția suspectează că un localnic a tăiat capul rechinului și l-a luat acasă

Cadavrul unui rechin a fost găsit la intrarea în Mamaia. Poliția suspectează că un localnic a tăiat capul rechinului și l-a luat acasă

Cadavrul unui rechin a fost găsit pe digul de la intrarea în stațiunea Mamaia. Un localnic a tăiat capul rechinului iar corpul i-a fost abandonat pe dig.

o_1esaqqk3dgagm9cidr1j8o3tdb.jpg
de Silvia Țigănilă    |    18 Ian 2021   •   16:00

Rechinul a fost găsit decapitat. Cel mai probabil, un localnic s-a gândit să revendice capul rechinului drept trofeu.

Biologii susțin că este vorba despre o specie obișnuită în Marea Neagră, dar care se găseşte, în mod normal, la adâncimi de 40-50 de metri. Câinele de mare este o specie de rechin cunoscut și sub numele de ”peștele cu pinteni”.

Rechin decapitat pentru trofeu, găsit pe digul de la intrarea în stațiunea Mamaia

Exemplarul găsit în staţiunea Mamaia nu avea mai mult de 1 metru. Din păcate însă, un localnic care a trecut prin zonă s-a gândit că ar fi bun de trofeu aşa că a tăiat capul rechinului iar corpul i-a fost abandonat pe dig.

Câinele de mare este o specie de rechin din Marea Neagră. Este inofensiv pentru om!

Spre deosebire de rechinii oceanici, este inofensiv pentru om. În mod normal ajunge să trăiască şi la adâncimi de aproape 100 de metri şi foarte rar se aproapie de litoral la adâncimi mai mici de 10 metri.

Câinele de mare se hrăneşte cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți.

La maturitate, masculii ajung să atingă 1 metru - 1,5 m, iar femelele până la 1,7 metri.

×
Subiecte în articol: rechin decapitat
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close