Antena 3 CNN Actualitate C.T.Popescu: în TVR este vorba de o ciocnire politică

C.T.Popescu: în TVR este vorba de o ciocnire politică

C.T.Popescu: în TVR este vorba de o ciocnire politică
12 Oct 2007   •   20:40

Preşedintele Clubului Român de Presă, Cristian Tudor Popescu, a condamnat difuzarea imaginilor flagrantului Remeş-Mureşan şi a salutat decizia TVR de a nu difuza partea a doua a înregistrării. Cristian Tudor Popescu a precizat însă că nu poate aproba un astfel de gest, atât timp cât vine la ordinul lui Alexandru Sassu, preşedintele TVR, şi nu al Rodicăi Culcer, şefa departamentului de ştiri. În opinia sa, în acest context este vorba de o ciocnire politică în televiziunea publică.

Comisia de Etică a TVR s-a întrunit vineri pentru a discuta problema difuzării imaginilor cu Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan. Comisia a decis să îi invite pe Alexandu Sassu, preşedintele-director general al SRTv, şi pe Rodica Culcer, directorul Direcţiei Ştiri, într-o nouă întâlnire a comisiei, care se va desfăşura marţea viitoare. Aceasta s-a întrunit ca urmare a două sesizări - una venită de la directorul general al TVR Alexandru Sassu, cealaltă, de la o persoană din cadrul Direcţiei Ştiri.

TVR a oprit joi de la difuzare alte 20 de minute de imagini, după ce Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a transmis Direcţiei Ştiri că difuzarea înregistrărilor audio şi video nu este "corectă, legală şi oportună".

Şefa ştirilor de la TVR, Rodica Culcer, s-a declarat "surprinsă şi îndurerată" de situaţia creată. Ea a precizat că materialul prezentat nu a fost tăiat, montat, combinat sau titrat de TVR.

MITA REMEŞ-MUREŞAN. AU APĂRUT IMAGINILE OPRITE LA DIFUZARE DE DIRECTORUL TVR

CINE A DUS CASETA CU FLAGRANTUL LA TVR

PREŞEDINTELE TVR : DIFUZAREA FLAGRANTULUI ESTE ILEGALĂ. CASTA NU A MAI FOST DIFUZATĂ

CULCER ACUZĂ CONDUCEREA TVR DE CENZURĂ

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close