Antena 3 CNN Actualitate C.T. Popescu este noul preşedinte C.R.P.

C.T. Popescu este noul preşedinte C.R.P.

C.T. Popescu este noul preşedinte C.R.P.
10 Feb 2007   •   10:53
Cristian Tudor Popescu a fost reales de colegii de breaslă în fruntea Clubului Român de Presă, pentru un mandat de un an. Jurnalistul a fost ales cu voturile a 113 membri ai Clubului, dintr-lun total de 137. Clubul a decis astăzi şi modificarea statutului, stabilind că fiecare societate membră va fi reprezentată nu numai de patronat, ci şi de un delegat al redacţiei. Jurnaliştii îşi vor putea aşadar face direct auzită vocea în Clubul Român de Presă. Printre obiectivele noului şef al C.R.P se află constituirea unei organizaţii separate ale jurnaliştilor şi ale patronilor, cu independenţă de acţiune.

Reglementarea relaţiilor dintre patroni-editori şi jurnalişti
?Această organizaţie trebuie să fie una profesională, care să rezolve în principal chestiuni deontologice, fiind concentrată pe relaţiile dintre patronat-jurnalişti din punct de vedere etic?. Un alt punct al platformei susţinute de C.T. Popescu este reprezentat de documentul privitor la reglementarea relaţiilor dintre patroni-editori şi jurnalişti, prin care se urmăreşte evitarea ?convulsiilor? provocate de diferite presiuni economice sau politice.

C.R.P îl invită la discuţii pe Traian Băsescu
Cristian Tudor Popescu a anunţat faptul că va avea loc o întâlnire între membrii C.R.P şi preşedintele Traian Băsescu, întâlnire la care ?îi vom reaminti că este un susţinător al depolitizării televiziunii şi radioului public şi îi vom solicita să facă în continuare acest lucru, cât îi va permite mandatul?. Jurnalistul a precizat că toate întâlnirile de până acum cu şeful statului s-au desfăşurat în condiţii de dialog şi de găsire a unor soluţii. ?Nu am avut probleme cu preşedintele în şedinţe?, a declarat C.T. Popescu.

?Regret faptul că nu a mai candidat nimeni împreună cu mine?
Referitor la situaţia de a fi unicul candidat la funcţia de preşedinte al Clubului Român de Presă, Cristian Tudor Popescu şi-a afirmat regretul că nu a mai candidat nimeni. A fost o situaţie neplăcută, a recunoscut el, adăugând: ?Unii mi-au spus că nu pot concura cu mine?. Poziţia celorlaţi jurnalişti a fost însă greşită, consideră C.T.P. ?Nu era important să câştige în competiţie cu mine, ci ca ei să-şi expune o platformă, un program?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close