Cele două adăposturi au fost construite în localitatea Plauru, la aproximativ 250-270 metri de mijlocul Dunării, de graniţa cu Ucraina, în mijloc, între cele două locuri unde au căzut dronele, exact între locuinţele oamenilor, între case, foarte accesibil lor, au fost construite aceste două adăposturi de protecţie civilă.
Este vorba de două adăposturi care au câte 10 metri lungime, doi metri lăţime şi un metru şi jumătate înălţime.
Este o zonă de 20-25 de case, cea mai o expusă zonă care este faţă în faţă cu portul Ismail.
De aceea a fost ales strategic, ca oamenii să ajungă într-un minut, un minut şi jumătate.
Citește și: România ia măsuri după dronele căzute în Deltă: Adăposturi pentru populație în zona imediată a războiului. General român: "Este o variantă sigură"
Oamenii au fost instruiţi, militarii au fost acolo cu 10 camioane, au dus aceste plăci de beton armat, potrivit Observatornews.ro
"Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.
Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.
"În remorci sunt prefabricate din beton în formă de U care vor fi ridicate cu macaralele și montate pe pământ. Asemenea adăposturi am folosit cu succes în Afganistan, timp de 25 de ani, cât Armata Română a fost prezentă acolo", a spus generalul Marius Crăciun, la Antena 3 CNN.