Un
bulz uriaş, lung de 10 metri, cel mai mare realizat vreodată în
judeţul Sibiu, a fost preparat, duminică, în cadrul
Festivalului Brânzei şi al Ţuicii, de preşedintele
Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, aflat la prima experienţă
de acest gen, alături de câţiva localnici din comuna
Răşinari. ?Este pentru prima dată când fac un bulz. Mă
bucur că a ieşit bine. Din păcate, nu am mai ajuns să mănânc
din bulz?, a declarat Martin Bottesch. În foarte scurt timp,
sutele de vizitatori au mâncat bulzul pentru care a fost nevoie
de 10 kilograme de brânză şi câteva zeci de kilograme
de mămăligă.
Nu doar bulzul a făcut deliciul miilor de
vizitatori care au mers duminică, în comuna Răşinari, la
Festivalul Brânzei şi al Ţuicii, ci şi celebra telemea de
Sibiu, brânza de burduf, brânza în coajă de brad
şi tocana de oaie. Cei 25 de producători de ţuică şi brânză
din Mărginimea Sibiului s-au declarat mulţumiţi de vânzările
făcute. Cea mai ieftină a fost telemeaua, 12 lei pentru un
kilogram, iar cea mai scumpă brânza veche de burduf, care
ajunge şi la 35 de lei un kilogram. Şi ţuica de prune a avut
preţuri piperate, între 30 şi 40 de lei
litrul.
Participanţii la Festivalul Brânzei şi al
Ţuicii au avut alături o turmă de mioare, în preajma căreia
au cântat Veta Biriş şi Ansamblurile din Vaideni şi
Răşinari.
Rompres