Părinţii care au amânat cumpărăturile pentru noul an şcolar, au luat cu asalt magazinele pentru a le cumpăra copiilor rechizitele necesare pentru şcoală.
Astfel, ultimele zile de vacanţă au fost petrecute în librării, unde se găsesc preţuri pentru toate buzunarele
Alexandru Munteanu, reporter Antena 3, se află într-o librărie din Capitală, unde părinţii au venit cu copiii pentru a alege împreună.
Luni, 13 septembrie, elevii și preșcolarii încep un nou an școlar în condiții de pandemie.
Sorin Cîmpeanu, despre condițiile începerii noului an școlar
”Modul de funcționare al școlilor, într-o perioadă de criză sanitară. Scenariile stabilite sunt, în cea mai mare parte, cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de 6 în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori rămân deschise creșele și grădinițele. Toți elevii intră în online, cu o singură excepție: învățământul special..
De altfel, pentru învățământul special, activitățile de terapie vor fi permise și după depășirea ratei de 6 la mie.
După depășirea ratei de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar orele remediale.
Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în formă finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vom fi abilitați de CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. (…) Sunt precizate, de asemenea, și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să venim la dumneavoastră și credem că am acoperit de data aceasta toate situațiile posibile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Masca, obligatorie la școală în spațiile închise
În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.
”Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, declara Ioana Mihăilă la sfârşitul lunii august.
De asemenea, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical. Nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile.
”Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, declara Ioana Mihăilă.
Citiţi şi: Şcoala, culegere de probleme - Campanie Antena 3. Cât costă coşul cu rechizite pentru noul an şcolar