Antena 3 CNN Actualitate Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, blocat şi marţi seară de peste 200 de protestatari

Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, blocat şi marţi seară de peste 200 de protestatari

Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, blocat şi marţi seară de peste 200 de protestatari
Foto: Agerpres
10 Sep 2013   •   23:16

Peste 200 de manifestanţi au blocat din nou bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti, marţi seară, în a zecea zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, informează Mediafax.
   
Ca şi luni, în jurul orei 22.45, peste 200 de protestatari au plecat din zona fântânii de la Universitate şi au ocupat ambele sensuri de circulaţie ale bulevardului Regina Elisabeta.
   
Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevard la capetele porţiunii ocupate de manifestanţi, respectiv între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.
   
Manifestanţii au venit cu steaguri, deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele şi bannere pe care sunt scrise mesaje ca "România nu e de vânzare", dar şi întreaga lor listă de solicitări, respectiv retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.
   
Scandarea cea mai frecventă la protest este, şi marţi seară, "Uniţi, salvăm Roşia Montană!".
   
Duminică seară, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au blocat centrul Capitalei, la Universitate, după un marş pe traseul bd. Nicolae Bălcescu - bd. Magheru - bd. Lascăr Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Şoseaua Ştefan cel Mare - Calea Moşilor - bd. Carol.
  
Proteste similare au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.

Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
   
Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close