Antena 3 CNN Actualitate Bugetul Primăriei Capitalei, aprobat de Consiliul General. Unde merg cei mai mulţi bani

Bugetul Primăriei Capitalei, aprobat de Consiliul General. Unde merg cei mai mulţi bani

S.T.
1 minut de citit Publicat la 16:29 05 Apr 2017 Modificat la 16:29 05 Apr 2017
o_1bcv4skgq1qgjaq85s9215kl18.jpg
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Consilierii generali au aprobat în şedinţa de miercuri bugetul municipiului Bucureşti pe anul 2017, în valoare de 1,1 miliarde euro, fiind prevăzute sume pentru sănătate, educaţie, asistenţă socială, infrastructură, RADET, RATB, consolidarea clădirilor cu risc seismic, cultură, parcuri, proiecte pentru tineri etc.

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi "pentru" şi 17 voturi "împotrivă".

„Consider că proiectul de buget este realizat cu înţelepciune, cu o analiză judicioasă şi cu multă chibzuinţă în ceea ce priveşte nevoile bucureştenilor. Ne-am axat pe proiectele de sănătate, educaţie şi rezolvarea problemei aglomeraţiei din Capitală. Dorim să eliminăm decalajele care sunt în acest moment între sectoare”, a afirmat primarul general Gabriela Firea.

Cel mai mare buget este alocat Sănătăţii - 83 milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru modernizări, achiziţie de aparatură, pentru reparaţii şi alte necesităţi, pentru cabinetele medicale şcolare şi stomatologice.

De asemenea, a fost inclusă în buget suma necesară studiului de fezabilitate pentru construirea spitalului metropolitan, care va avea în jur de 2.000 de paturi şi va costa aproximativ 300 de milioane de euro. „Este nevoie de acest spital metropolitan pentru că la cele 19 spitale ale Municipalităţii sunt secţii foarte aglomerate”, a afirmat Firea.

Suma de 80 de milioane de euro este destinată proiectelor de infrastructură şi sunt cuprinse aici pasajele, podurile, penetraţiile şi supralărgirile, „proiecte care sunt acum în derulare şi care unele vor fi finalizate în acest an sau anul viitor, dar şi proiecte noi”.

„În ceea ce priveşte şantierele, aş puncta modernizarea infrastructurii Piaţa Sudului, reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai Şoseaua Iancului, penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada A1, străpungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, modernizare Piaţa Eroii Revoluţiei şi pasajul pietonal. De asemenea, sunt cuprinse şi proiecte foarte importante care vor degaja toată aglomeraţia din Capitală şi vor contribui ca aspectul Bucureştiului să fie mult mai modern, aerisit, plăcut. Ne referim la proiecte foarte importante, menite să fluidizeze traficul în Bucureşti, cum ar fi supralărgirea Prelungirea Ghencea - Domneşti, faza a II-a a Pasajului Ciurel, supralărgirea şi traversarea zonelor Andronache, Petricani, Colentina, Doamna Ghica, Dimitrie Pompei, strada Jandarmeriei şi şoseaua Bucureşti - Măgurele”, a precizat primarul Capitalei.

Pentru construirea de parcări a fost alocată suma de 11 milioane de euro.

×
x close