Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii autostrăzilor au lefuri... de vis

Bugetarii autostrăzilor au lefuri... de vis

Bugetarii autostrăzilor au lefuri... de vis
29 Mar 2007   •   16:29

Construcţia de autostrăzi în România este un proces care merge încet. Extrem de încet. O explicaţie ar putea fi aceea că muncitorii sunt bine plătiţi. Chiar mai bine decât ministrul transporturilor. De la taxa lui Băsescu până la rovignetă, şoferilor li s-au tot luat bani. Cu promisiunea că vor avea autostrăzi. După 17 ani, avem doar 200 de kilometri de autostradă. Şi, an de an, Compania de drumuri a ieşit pe minus cu mii de miliarde. Numai salariile o duc bine: au crescut proporţional cu pierderile.

Virgil Icleanu, adjunctul de la Autostrăzi, are un salariu lunar de peste 11.700 de lei. Mai mare decât al şefei lui directe şi mult mai mare decât al ministrului Transporturilor. La asta se mai adaugă veniturile din Consilii de Administraţie şi Adunarea General a Acţionarilor. Aşa că nu e de mirare că a lăsat un post bun la o companie internaţională care construieşte autostrăzi pentru a se reangaja la stat.

Directorul care se ocupă de drumuri naţionale, Florin Gelu Goroneanu, are un salariu ceva mai mic - 10.800 de lei. Lefurile scad treptat, până la 5.100 lei, la nivel de director. Majoritatea salariilor este cuprinsă între 1500 şi 5000 de lei. Şefa Companiei de Autostrăzi Dorina Tiron are însă un argument "imbatabil" pentru a justifica sumele cu care sunt plătiţi subordonaţii săi: ?Până la urmă se bucură şi familia. Că stai la birou zi lumină. Şi le suplineşti această lipsă de acasă cu bani?.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close