Antena 3 CNN Actualitate Bucureștiul e în prag de colaps rutier. Se circulă cu 6 kilometri pe oră. Harta blocajelor în trafic

Bucureștiul e în prag de colaps rutier. Se circulă cu 6 kilometri pe oră. Harta blocajelor în trafic

harta blocajelor
Bucureștiul este în pragul unui colaps rutier, din cauza șantierelor și a traficului care pun o presiune uriașă pe infrastructura deja fragilă a Capitalei. FOTO captură video Antena3 CNN
de Delia Olaru    |    12 Sep 2024   •   08:37

Bucureștiul este în pragul unui colaps rutier, din cauza șantierelor și a traficului care pun o presiune uriașă pe infrastructura deja fragilă a Capitalei. La orele de vârf, mai mult se stă decât se circulă, iar planșeul de la Piața Unirii, un nod vital pentru traficul din centrul orașului, este în pericol de prăbușire. Viteza medie de deplasare în Bucureşti a ajuns să fie 6km pe oră, aşa că o distanţă de 2 kilometri se parcurge în 30 de minute. În plus, de joi, noi restricţii de circulaţie vor fi instituite în scopul realizării lucrărilor la segmentul de Nord al Magistralei 6 de metrou, respectiv Tokyo-Aeroport Otopeni.

Joi dimineață cel mai greu se circulă la intrările în București, în zona Prelungirea Ghencee, Șoseaua Berceni, bulevardele Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Mărășești spre Dimitrie Cantemir, unde se circulă cu aproximativ 4 km pe oră.

Traficul in Capitală este mai aglomerat ca niciodată. Principala problemă este reînceperea școlilor, iar la acest lucru se adaugă şi zecile de santiere deschise pe marile bulevarde care provoacă blocaje în care şoferii petrec minute în şir. Viteza medie de deplasare în Bucureşti a ajuns să fie 6 km pe oră, aşa că o distanţă de 2 kilometri se parcurge în 30 de minute.  

Dimineţile şi serile în Bucureşti, au devenit teste de răbdare pentru cei care aleg confortul propriului autoturism. Fie că aleg maşina pentru a ajunge la muncă din comoditate sau fie că o fac de nevoie, concluzia este aceeaşi.

Ce spun șoferii:

Mult mai greu, în special că se lucrează la metrou. E un lucru bun că se face metroul, dar de circulat e groaznic.

Drumul ăsta îl fac în mod normal în 15 minute până la şcoală, ieri l-am făcut în 40.

(Se circulă – n.r.) Mult mai greu. De exemplu, până la Unirii am făcut două ore de pe şoseaua Chitilei.

Traficul este acelaşi, cum este organizat traficul este altceva. Este prost organizat, prost dirijat şi prost gândit.

O distanţă de doar 2 km este parcursă în jumătate de oră, iar viteza maximă este intre 6 şi 10 km pe oră. Nici pe Drumul Naţional 1 situaţia nu e mai bună. Aici cozile de maşini se întind pe mai mulţi kilometri încă de la prima oră a diminetii.

De joi, vor fi impuse noi restricţii de trafic pe DN1 la intersecţia cu str. Jandarmeriei. Restricţiile vor fi aplicate pe o perioadă de 90 de zile şi multe dintre ele pe timpul nopţii, astfel încât să nu încurce foarte mult traficul deja sufocat de maşini şi de restricţionarea primei benzi de circulaţie.

Şi, pentru că toate acestea nu erau de ajuns, şantierele Primăriei Generale au ajuns să blocheze principalele artere din capitală. Multe dintre aceste şantiere blochează chiar şi două benzi de circulaţie spre disperarea şoferilor.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close