Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, din ce în ce mai ieftin pentru angajaţii străini

Bucureştiul, din ce în ce mai ieftin pentru angajaţii străini

Bucureştiul, din ce în ce mai ieftin pentru angajaţii străini
14 Iun 2008   •   13:41

Bucureştiul este tot mai ieftin pentru angajaţii străini. Capitala a coborât 14 locuri în şase luni, în topul celor mai scumpe oraşe din Europa pentru angajaţii detaşaţi de companiile străine, potrivit unui studiu international. Pentru realizarea acestui studiu specialiştii de la ECA Internaţional au comparat nivelul costurilor de trai în cele mai mari 370 de oraşe din 184 de ţări. Astfel, s-a calculat un coş mediu în care au fost incluse 128 de bunuri de consum şi servicii. În clasamentul final pentru Europa au intrat 75 de oraşe din 38 state.

Dintre acestea, cel mai ieftin este Chişinău, aflat pe poziţia 75 în Europa şi 195 la nivel mondial, iar cel mai scump oraş european este capitala norvegiană, Oslo, care ocupă şi locul doi în lume. În primele zece oraşe din Europa se mai află Copenhaga, Moscova, Geneva, Zurich, Helsinki şi Saink Petersburg. Costurile de trai sunt mai reduse în Capitala României decât în Budapesta, Kiev , Belgrad , Sofia , Madrid , Barcelona şi Roma. În acelaşi timp, puterea de cumpărare a salariaţilor detaşaţi de companiile străine este mai mare în Bucureşti decât la Vilnius, Skopje şi Minsk.

Potrivit analizei semestriale privind costurile de trai, Luanda, capitala Angolei, rămâne cel mai scump oraş din lume pentru expaţi iar Tokyo, oraşul cel mai scump din Asia.

Motivele principale pentru care au dus la creşterea considerabilă a cheltuielilor în cele mai multe oraşe din lume sunt preţul petrolului şi al hranei. De asemenea, inflaţia şi rata de schimb au avut un impact major în schimbările care s-au produs în clasament în ultimul semestru.

Sursa foto: www.greato-effects.com

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close