Legislaţia în domeniu a fost modificată, astfel încât sa fie impulsionate exproprierile pentru terenul destinat noii gropi de gunoi.
Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a precizat că trebuie găsită o locaţie autorizată pentru depozitarea deşeurilor din Bucureşti şi Ilfov.
"Nu există un loc sigur, în schimb este o prevedere legală care este în aceeaşi ordonanţă de urgenţă, care face posibilă ca autoritatea locală sau judeţeană să facă exproprieri în acest sens, pentru că foarte multe proiecte au fost blocate în urma dezbaterilor în diverse forme. În acest domeniu al depozitarii deşeurilor este nevoie de decizii ferme şi implementări de soluţii. Undeva va trebui să existe un depozit autorizat de deşuri în zona Bucureşti- Ilfov. Nu putem duce în altă parte. Nu se pot duce deşeurile din Bucureşti nici în Bulgaria, nici în Ucraina, nici în Serbia sau în altă parte. Trebuie găsită o locatie autorizată și în condiții civilizate europene să se organizeze depozitarea deşeurilor generate în Bucureşti şi în judeţul Ilfov", a declarat Tanczos Barna.
De asemenea, ministrul Barna, a declarat luna trecută, la Satu Mare, că Ministerul Mediului va derula, pe parcursul lunii aprilie, cu sprijinul autorităţilor locale, "Curăţăm România", un program naţional de colectare al deşeurilor.
Totodată, primarul Nicuşor Dan a spus că încearcă să găsească soluții pentru gestionarea problemei deșeurilor din Bucureşti.
"După cum ştiţi este un ADI creat de cele şapte primării din Bucureşti. Şi, pentru că în Bucureşti nu există un loc, teren în care să fie organizată o groapă de gunoi aşteptăm colaborare cu judeţul Ilfov şi în acest sens ADI a scris o scriosre cătee judeţul Ilfov", a declarat primarul Capitalei.