Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Un alegător a votat de două ori, la secţii diferite

Bucureşti: Un alegător a votat de două ori, la secţii diferite

Bucureşti: Un alegător a votat de două ori, la secţii diferite
25 Noi 2007   •   09:14

Un bărbat din Tulcea a încercat să voteze duminică de mai multe ori, la două secţii de votare din sectorul 4 al Capitalei. Poliţia a fost sesizată, iar bărbatul riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi cinci ani de închisoare. Andrei Mihai Munteanu a votat, pentru referendumul pentru uninominal, la secţia 640 şi apoi la secţia 641, din incinta Şcolii speciale nr 4, de pe Şoseaua Olteniţiei. Membrii secţiei de vot au sesizat neregula şi au anunţat Poliţia. Urnele au fost desigilate, iar buletinele de vot numărate.

Bărbatul este audiat de poliţiştii Secţiei 15 pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, el declarând anterior, la fiecare secţie în parte că nu a votat în altă parte.

În afara acestei tentative de vot multiplu, deschiderea procesului de vot din Bucureşti a fost marcată doar de incidente minore, soluţionate în scurt timp, cu ajutorul autorităţilor, a declarat preşedintele Biroului Electoral Municipal, judecătorul Adriana Spătaru. Secţia 26 de la Şcoala generală "Sfinţii Voievozi" a fost deschisă fără preşedinte, iar secţiile 3 şi 4 din clădirea Academiei de Studii Economice din Bucureşti nu erau delimitate, problema fiind ulterior soluţionată.

Au existat şi cereri de înlocuire a unor reprezentanţi ai partidelor politice la două secţii de votare. Cererile au fost respinse iniţial, dar BEM a decis admiterea acestora, fiind motivate medical.

Secţia de votare 26 pentru referendum din Capitală a fost închisă timp de două ore după deschiderea urnelor, pentru că preşedintele acesteia nu s-a prezentat la secţia din incinta Şcolii generale "Sfinţii Voievozi". Secţia fost deschisă, fără preşedinte, urmând ca noul preşedinte să fie ales prin tragere la sorţi.



TIMIŞOARA: PREŞEDINTELE UNEI SECŢII DE VOTARE A ARUNCAT ŞTAMPILA ÎN FOC

MUREŞ: ŞTAMPILE INSCRIPŢIONATE TATOV ÎN LOC DE VOTAT

VOTUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE: SCRUTINUL S-A ÎNCHEIAT ÎN NOUA ZEELANDĂ



×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close