Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Tarife mai mari pentru o călătorie cu transportul în comun

Bucureşti. Tarife mai mari pentru o călătorie cu transportul în comun

Bucureşti. Tarife mai mari pentru o călătorie cu transportul în comun
15 Ian 2010   •   10:43

Bucureştenii vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun.. Regia de Transport Bucureşti intenţionează să renunţe la clasicele bilete de hârtie, care vor fi înlocuite cu cartele de unică folosinţă. Acestea vor costa minim 4,2 lei, echivalentul unui euro. În preţ se regăseşte contravaloarea a două călătorii, la care se adaugă 1,6 lei, taxa de card.

Cartelele vor putea fi încărcate cu sume de bani care să acopere echivalentul a minim două şi maxim zece călătorii şi vor putea fi folosite pe toate mijloacele de transport de suprafaţă.

Noul sistem este deja pus în funcţiune pe liniile troleibuzelor 73, 74 şi 77, din cartierul Berceni, arată cotidianul Evenimentul zilei, în ediţia online.

Reprezentanţii RATB susţin că, prin această măsură, se încearcă eliminarea ?unui inconvenient?: ?Biletele de hârtie nu pot fi înregistrate în sistem, adică nu se ştie pe ce rute se folosesc, la ce ore. Or, unul dintre obiectivele noastre e să adaptăm necesarul de autovehicule la necesarul de transport?, arată purtătorul de cuvânt al Regiei, Mihai Vlădărău.

Programul de dezvoltare al RATB prevedea ca aceste schimbări să fie puse în aplicare de la 1 ianuarie 2010, dar termenul a fost amânat cu câteva luni. Deocamdată, Regia testează dacă bucureştenii ştiu sau nu să folosească sistemul pe bază de cartele electronice.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close