La 20 de kilometri de Bucuresti au început să se construiască blocuri şi nu case, după cum eram obişnuiţi. Se pare că asta este cererea. Bogdan Popescu, reprezentant al companiei ?Northpoint Residence? a declarat: "am avut surpriza ca după trei luni să vedem că blocul se vânduse în proporţie de 80%, iar casele abia se vindeau."
Florentin Avadanei este proprietarul unui apartament de 135 de metri pătraţi situat în afara oraşului. Acesta se declară foarte mulţumit de alegerea făcută: ?E ca si cum aş sta la o casa. Zgomot nu este. Ies afară, avem parc pentru copii.? Un apartament la marginea Bucureştiului costă cât o jumătate de casă dintr-un complex rezidential.
Preţul mic pe metru pătrat, până în o mie o sută de euro, este argumentul cu care un alt dezvoltator îşi atrage clientii în complexul pe care îl construieşte în Popeşti Leordeni. Aici, o garsoniera e cam la jumătate de preţ faţă de oraş. Ionu' Negoiţă, dezvoltator al proiectului imobiliar ?Comfort City?, susţine că preţul terenului este mai accesibil în acea zonă şi acest lucru se reflectă automat în preţul final al apartamentului.
Însă, pe un teren care a costat mai mult, e mai convenabil pentru un investitor să ridice blocuri şi nu case. Acesta este părerea Biancăi Scarlat, reprezentant al ?Green Vista?. Şi, cum preţurile terenurilor este în creştere, din ce în ce mai multe clădiri de apartamente sunt construite. Aceasta a mai declarat că zonele în care se construiesc astfel de clădiri sunt exploatate la maxim. Blocurile sunt contruite la distanţe mici unele de altele însă apartamentele au suprafete mari. Iar lângă blocuri, se construiesc locuri de joacă pentru copii, piscine, cluburi de sănătate, restaurante. În plus, noile minicartiere au şi mult spaţiu verde.
Antena3