Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Cozi infernale la grădiniţe

Bucureşti. Cozi infernale la grădiniţe

Bucureşti. Cozi infernale la grădiniţe
01 Iun 2007   •   08:37

Coadă joi-noapte la grădiniţele din Capitală! Zeci de părinţi au dormit în faţa unităţilor de învăţământ pentru a-şi putea înscrie de la prima oră copiii. Şansele ca toţi să prindă un loc la grădiniţă sunt însă foarte mici. Asta pentru că cererea este de două ori mai mare decât locurile alocate anul acesta de Ministerul Învăţământului. Înscrierile la grădiniţe încep de vineri dimineaţă, chiar de Ziua Copilului. La multe unităţi de învăţământ, programul pentru depunerea dosarelor începe la ora 8.00. Părinţii însă s-au trezit cu noaptea în cap şi s-au aşezat în faţa uşilor închise de joi, cu teama de-a nu mai păţi ca anul trecut, când au rămas fără loc.

La grădiniţa nr. 38 din sectorul 3, de exemplu, este astfel de situaţie. Copii mulţi, locuri puţine, dar spun părinţii că totul se rezolvă dacă ai ceva relaţii sau bani în buzunar. Tot în sectorul 3, grădiniţa Floare de colţ. Aici părinţii s-au mutat practic în curtea de joacă a copiilor. Oamenii au venit cu mâncare şi apă. Fac haz de necaz, dar sunt foarte revoltaţi.

Ca la fiecare coadă, totul se face pe bază de listă. Părinţii spun că, trecuţi sau nu pe faimoasa listă, totul e la noroc. Anul acesta ministerul învăţământului a aprobat 24.000 de locuri la grupa mică. Copiii care ar trebui să vină la toamnă sunt de două ori mai mulţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close