Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii câştigă cel mai bine dintre toţi românii

Bucureştenii câştigă cel mai bine dintre toţi românii

Bucureştenii câştigă cel mai bine dintre toţi românii
07 Noi 2007   •   08:55

Potrivit Direcţiei Finanţelor Publice, locuitorii Capitalei au câştigat de aproximativ trei ori mai mult decât oricare alt salariat din provincie. Astfel, salariul mediu brut înregistrat în Capitală anul trecut a fost de 928 de euro, în timp ce la nivel naţional s-a înregistrat o medie de 300 de euro. De asemenea, şi produsul intern brut pe cap de locuitor în Bucureşti a ajuns la aproximativ 11.000 de euro.

Cel mai mare salariu în 2006 l-a câştigat un angajat al unei firme de construcţii din Bucureşti. Potrivit datelor prezentate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti şi preluate de ziarul Gândul, acesta a avut un venit anual de 1,5 milioane euro, adică aproximativ 125.000 euro lunar.

Locul doi este ocupat de un salariat al unei companii care comercializează lifturi hidraulice. Venitul anul al acestuia a fost de 1,48 milioane de euro. Al treilea loc în clasamentul veniturilor este ocupat de un angajat din comerţ. Acesta a avut un venit brut anual de 1,17 milioane de euro.

Explicaţia înregistrării unor astfel de venituri este aceea că industriile în care lucrează aceştia au cunoscut în ultimii ani cel mai mare ritm de creştere din economia românească.

Datele statistice mai arată că cele mai bune salarii din ţară au fost încasate anul trecut în domeniul intermedierilor financiare, unde s-au câştigat aproape 1.000 de euro net lunar. La polul opus s-au aflat angajaţii companiilor din industria textilă, cu 150 de euro lunar.

Şi în 2007, topul celor mai bune salarii este dominat tot de sectorul intermedierilor financiare. În schimb, ultima poziţie este ocupată acum de industria de prelucrare a lemnului.

În ceea ce priveşte salariile bugetarilor, în 2006 cele mai mari venituri lunare le-au obţinut angajaţii diplomatici de pe lângă instituţiile internaţionale şi cei ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close