Claudiu Brînzan, membru în CA al TVR, a declarat că va solicita public ca Valentin Nicolau, la rândul său membru în CA, să spună cine sunt "amantele, soţiile şi puturoşii" din televiziunea publică, la care s-a referit în timpul audierilor din Comisiile parlamentare de cultură.
"Eu intenţionez ca mâine (joi - n.r.) să solicit public, printr-o scrisoare adresată către preşedintele-director general al TVR şi către Consiliul de Administraţie al TVR, ca domnul Nicolau, colegul nostru, să dea în scris cine sunt soţiile, amantele şi puturoşii din TVR, pentru că am observat că dumnealui cunoaşte foarte bine problema şi e şi normal, ca fost preşedinte al TVR", a spus Claudiu Brînzan, potrivit
Mediafax.
Brînzan apreciază că este păcat ca Valentin Nicolau, fost preşedinte al TVR, să pună "anatema pe cei 3.300 de angajaţi ai TVR".
"Dacă nu va preciza exact cine sunt amantele, soţiile, cei răi, cei puturoşi şi cei care au pile din TVR, s-ar putea crede că oricare dintre salariaţi poate fi încadrat în aceste categorii şi nu e corect să plutească o bănuială asupra tuturor", a mai spus Brînzan.
Valentin Nicolau, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR din partea salariaţilor instituţiei, a susţinut miercuri, la audierile din Comisiile parlamentare de cultură, că din TVR vor fi date afară 1.000 de persoane pe criterii neştiute de nimeni, el apreciind că din instituţie nu vor pleca, însă, amantele, soţiile, cei răi, puturoşi, cei care au pile.
"Se vor da afară 1.000 de angajaţi pe criterii neştiute de nimeni, cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri. Nu vor pleca cei mai răi, puturoşi, cei care nu au pile, nu vor pleca amantele, soţiile, nu vor pleca cei care au certificate medicale", a spus Nicolau, care a criticat Programul de redresare economică a TVR, împotriva căruia a şi votat în cadrul CA.
Nicolau a susţinut că această soluţie este una de politizare şi va avea efecte dezastruoase asupra viitorului instituţiei.
Concedierile colective în TVR vor începe pe 20 noiembrie şi vizează 962 locuri de muncă, după procesul de restructurare de personal, televiziunea urmând să rămână cu 2.340 de angajaţi, potrivit unui notificări transmise de Claudiu Săftoiu, PDG al SRTv, în 11 septembrie, Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR (SPUSTV) - sindicatul reprezentativ din instituţie.
La data de 31 august 2012, numărul total de salariaţi al TVR era de 3.302.
Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, pe 29 august 2012, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, declara Claudiu Săftoiu.
TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum spunea Săftoiu.