Antena 3 CNN Actualitate Braşovenii nu fac analize gratuite din cauza birocraţiei

Braşovenii nu fac analize gratuite din cauza birocraţiei

Braşovenii nu fac analize gratuite din cauza birocraţiei
11 Iul 2007   •   16:10

Programul guvernului pentru evaluarea stării de sănătate a populaţiei se amână din nou. Cu toate că ar fi trebuit să înceapă de la 1 iulie, niciun braşovean nu a putut să-şi facă analizele gratuite, oferite de ministerul Sănătăţii. Braşovenii interesaţi de analizele gratuite nu au primit nici până acum undă verde. Proiectul ministerului sănătăţii a fost programat iniţial pentru începutul acestui an, dar a fost amânat pentru luna iulie.

Fiecare braşovean ar fi trebuit să primească până acum, prin poştă, scrisoarea ministrului, însoţită de un talon securizat cu care şi-ar fi putut face analizele gratuit. Mai mult, nici una dintre instituţiile implicate în program nu poate spune cât de curând va fi posibilă derularea acestuia.

Oamenii spera că, într-un final, vor avea parte de analizele gratuite. Unii pesimişti s-au resemnat deja şi au scos bani din buzunar pentru a afla cum stau cu sănătatea. Şi reprezentanţii instituţiilor care ar trebui să aplice programul sunt într-o continuă aşteptare. Paul Becheanu, directorul CJAS Braşov spune că nu are idee când va începe derulerea efectivă a programului şi că vor fi cu siguranţă reprogramări.

Toti cei născuţi în luna iulie ar fi trebuit să fie cu analizele la zi. Din cauza întârzierilor însă, aceştia mai pot spera să fie incluşi în program abia anul viitor.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close