Antena 3 CNN Actualitate Braşov: Un om a fost ucis de un urs în apropiere de centrul oraşului

Braşov: Un om a fost ucis de un urs în apropiere de centrul oraşului

Braşov: Un om a fost ucis de un urs în apropiere de centrul oraşului
01 Aug 2008   •   10:02

Cadavrul unui bărbat sfâşiat de un urs a fost găsit, vineri dimineaţă, pe Aleea de sub Tâmpa, aproape de centrul istoric al Braşovului. Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, a fost atacat pe liziera pădurii. Incidentul a avut loc, cel mai probabil vineri dimineaţă sau joi noapte, la 600 de metri de Piaţa Sfatului. Corpul acestuia a fost găsit în jurul orei 7.30, de către o patrulă de gardieni.

Aceştia au dat alerta, iar imediat la faţa locului au ajuns poliţiştii şi silvicultorii, care susţin că ursul ar putea fi în continuare pericolos. Nu se cunoaşte, încă, identitatea bărbatului, dar autorităţile spun că este vorba despre un braşovean.

Ministerul Mediului a aprobat cererea Asociaţiei Vânătorilor de a împuşca animalul.

Potrivit şefului Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Braşov, citat de Mediafax, "în proporţie de 70% este vorba despre o ursoaică cu pui, dat fiind comportamentul agresiv pe care l-a avut".

Aceeaşi persoana a precizat că echipele intituţiei vor continua căutările, deoarece există pericolul ca ursul să revivă la locul incidentului.

Anul trecut, o americancă a fost omorâtă de urs în Munţii Bucegi. În Braşov, problema urşilor persistă de mai mult timp, aceştia venind deseori în apropierea oraşului după mâncare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close