Antena 3 CNN Actualitate Braşov: Turiştii care hrănesc urşii vor fi amendaţi

Braşov: Turiştii care hrănesc urşii vor fi amendaţi

Braşov: Turiştii care hrănesc urşii vor fi amendaţi
16 Mai 2008   •   09:41

Autorităţile braşovene vor să îi convingă pe turişti să nu mai hrănească urşii, care coboară în oraş. Cine nu respectă această hotărâre poate primi o amendă de mie de lei. Această măsură vine după ce joi dimineaţă o ursoaică şi puiul ei au intrat într-o casă din centrul oraşului, aşa că acum oamenii patrulează prin toate cartierele din apropierea pădurii.

În mai-iunie, urşii sunt în perioada de împerechere. Ei coboară aproape în fiecare seară după mâncare. Ţinta numărul unu: tomberoanele!

În această perioadă urşii pot fi extrem de periculoşi. Curioşii se pot alege chiar şi cu dosar penal dacă încearcă să se apropie de ei.

Adrian Gabor, viceprimar al Braşovului susţine că oamenii au înţeles în ultima vreme că nu e indicat să arunce mâncare la urşi şi că speră ca problemele de joi să nu se mai repete.

În ultimele săptămâni, specialiştii au identificat 13 urşi care coboară în oraş după mâncare. Însă numai 4 dintre aceştia pot fi monitorizaţi în permanenţă prin cipurile care le-au fost implantate

În cursul zilei de joi, la Braşov a fost agitaţie mare, după ce o ursoaică şi puiul ei au ajuns până într-o casă din centrul oraşului, să caute hrană.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close