Brânza de Sibiu va deveni o amintire în curând. Cel puţin... în acte. Din sutele de ciobani din judeţ, doar 20 şi-au depus la Direcţia Agricolă documentele cu vor putea obţine atestatul de produs tradiţional. Act cu care vor putea vinde brânză şi în alte judeţe ale ţării. Ciobanii din Sibiu se plâng că Direcţia Sanitar-Veterinară nu organizează destule seminarii prin care să le spună concret ce au de facut. Alţii spun că timpul este scurt şi nu vor reuşi să se alinieze standardelor europene. Mai sunt şi producători care speră că Guvernul îi va lăsa în pace şi că, într-un final, vor putea produce brânză aşa cum au învăţat de la bunicii lor. Specialiştii de la Direcţia Agricolă, însă, avertizează că legea trebuie respectată şi le recomandă crescătorilor de oi să facă toate demersurile pentru a dovedi că vor putea produce branză telemea şi de burduf în condiţii igienice, conform standardelor europene.
Observator