Antena 3 CNN Actualitate Bradul de Crăciun din Piaţa Unirii este gata

Bradul de Crăciun din Piaţa Unirii este gata

Bradul de Crăciun din Piaţa Unirii este gata
26 Noi 2007   •   20:57

Giganticul brad de Crăciun montat în Piaţa Unirii din Capitală este gata. Luni a fost montat şi vârful, aşa că acum chiar are 76 de metri înălţime. Ghirlandele din zona centrală vor fi însă mai mici decât anul trecut, dar mai multe. Bradul şi ornamentele luminoase vor fi aprinse pe 1 decembrie. Două luni a durat asamblarea celui mai înalt brad din Europa. Are peste 300 de tone de metal şi este împodobit cu două milioane şi jumătate de becuri. Şi ca să fie şi mai luminos, au atârnat şi aproape trei kilometri de instalaţii luminoase.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi făcute şi probele de lumini, astfel ca pe 1 decembrie să poată fi aprinse, odată cu celelalte ornamente luminoase din Bucureşti. Şi pe bulevardele principale au fost instalate deja luminile de crăciun. În acest an, Bulevardul Magheru nu va mai fi luminat cu instalaţii greoaie şi foarte mari.

Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, a explicat că ?traversele de pe Bulevardul Magheru, adică de la Piaţa Universităţii până la Romană, sunt ceva mai uşoare, pentru a uşura efortul de pe stâlpii care sunt foarte vechi?.

Pe Bulvardul Magheru vor fi puse 500.000 de leduri.
Şi chiar dacă pe 1 decembrie va inaugurarea oficială a luminilor de sărbători în centru, în cartiere instalarea va continua şi după această dată.

IMAGINI DE LA MONTAREA BRADULUI:  

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close