Antena 3 CNN Actualitate Români lăsați fără bani, după un control al poliției belgiene

Români lăsați fără bani, după un control al poliției belgiene

alerta belgia.jpg
24 Dec 2015   •   14:43

Doi botoşăneni care se întorceau de la muncă din străinătate susţin că au fost prădaţi de poliţiştii belgieni, care le-ar fi furat din maşină 3.300 de euro, scrie Monitorul de Botoșani.

Dănuţ Mihai Luchian spune că incidentul s-a petrecut pe 20 decembrie, pe autostrada E 40, imediat ce grupul de români plecase din Bruxelles cu destinaţia Germania, de unde urma să preia alte două femei. „Era ora 09.20 - 09.30 şi mergeam cu un Mercedes Sprinter. Imediat ce am ieşit din Bruxelles, în spatele nostru a apărut o maşină de poliţie inscripţionată, o Skoda Octavia echipată şi cu girofaruri, care ne-a urmărit pe o distanţă de circa cinci kilometri, după care ne-au scos de pe autobandă şi ne-au supus unui control antiterorist”, a povestit Dănuţ Mihai Luchian.

Astfel, toţi românii au trebuit să iasă din maşină doar cu actele de identitate, toate bunurile fiind lăsate în interior. Ulterior, unul dintre poliţişti i-a verificat pe toţi în baza de date, după care celălalt a intrat în maşină pentru a verifica microbuzul.

Controlul a durat câteva minute, românii fiind lăsaţi să plece mai departe, dar imediat ce a urcat în maşină, Vasile D. de 30 de ani a descoperit că, din portofel, îi fuseseră sustraşi 2.000 de euro. L-a anunţat imediat pe şofer, pe Dănuţ Mihai Luchian, care şi-a verificat şi el portofelul descoperind lipsa a 1.300 de euro.

Pentru că poliţiştii plecaseră, românii au decis să-şi continue drumul până în prima localitate Vilvoorde, unde au depus plângere împotriva poliţiştilor care i-au verificat.

×
Subiecte în articol: furt
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close