Borbely a explicat că, studiind dosarul, a luat la cunoştinţă faptul că, timp de doi ani, începând cu 2010 "circa 15 persoane au fost interceptate".
"Toate convorbirile telefonice ale unor persoane care făceau parte din anturajul meu, unele persoane din partea unor instituţii subordonate cu funcţii de răspundere sau patroni de firme de construcţii, vă repet, din august 2010. Nu există nicio probă materială în dosar prin care să se demonstreze acele fapte de care sunt acuzat", a susţinut Laszlo Borbely.
În ceea ce priveşte falsul în declaraţii, deputatul a explicat: "evident că nu aveam cum să trec în declaraţia de avere două proprietăţi care nu-mi aparţin".
Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului. El a declarat că atunci când a auzit de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a decis să îşi dea demisia joi, deşi nu are motiv să demisioneze.
DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.
Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely.
Laszlo Borbely ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinţe, în valoare de 20.000 de euro. Ministrul şi-ar fi folosit în schimb influenţa pentru atribuirea unor contracte de lucrări firmei respective.