Antena 3 CNN Actualitate Boom sonic, resimţit în mai multe localităţi din Constanţa | Oamenii s-au speriat şi au sunat la 112

Boom sonic, resimţit în mai multe localităţi din Constanţa | Oamenii s-au speriat şi au sunat la 112

Oamenii care locuiesc în nordul judeţului Constanţa au sunat, în această seară, la numărul unic de urgenţă 112, după ce au auzit mai multe bubuituri puternice.

boom sonic
Boom sonic în mai multe localităţi din Constanţa | Oamenii s-au speriat şi au sunat la 112 Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    14 Sep 2023   •   19:54

Bubuiturile puternice auzite în localităţi precum Năvodari, Corbu, Săcele sau Mihai Viteazu au provenit, potrivit primelor informaţii oferite de Ministerul Apărării Naţionale, de la trecerea unor aeronave ale Forţelor Aeriene de la zborul subsonic la cel supersonic, fenomenul fiind cunoscut drept boom sonic.

Speriaţi de zgomotele puternice, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au raportat fenomenul.

"În această seară am avut zboruri de instrucție cu aviația militară deasupra Dobrogei. Zborurile au fost de antrenament și nu s-au executat niciun fel de trageri.

Cel mai probabil cetățenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, așa-numitul 'boom sonic'. Aeronavele militare au executat zborurile de instruire cu respectarea strictă a regulilor referitoare la înălțimile minime permise la survolarea zonelor locuite", au raportat oficialii MApN.

×
Subiecte în articol: boom sonic Constanța Navodari Corbu MApN
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close