Antena 3 CNN Actualitate Bombă uriașă de presă! Încă o lovitură pentru DNA! Fals grosolan demonstrat cu documente

Bombă uriașă de presă! Încă o lovitură pentru DNA! Fals grosolan demonstrat cu documente

1 minut de citit Publicat la 23:19 17 Iun 2018 Modificat la 23:19 17 Iun 2018
o_1cg7m03ug61n9m31ja211pn1oum8.jpg
foto: captura Antena 3

Mihai Gâdea a prezentat, duminică seară, la Sinteza zilei, dovada unui fals grosolan al DNA, demonstat cu documente.

Grupul de Investigații Politice a descoperit că procurorul DNA Matei Adrian George, cel care a instrumentat dosarul Baza Cutezătorii, a reconstituit prin fals, în 2017, un document care lipsea din anul 2014.

Citește și: Judecătorul CCR Lăzăroiu: Știu sigur că am fost interceptat

"În 10 octombrie 2017, DNA a început urmărirea penală în dosarul Baza Cutezătorii împotriva lui Mihnea Costoiu (fost ministru al Educației, în prezent rectorul Politehnicii București) și a lui Dinu Pescariu, cei doi fiind puși și sub control judiciar. Ulterior, Dinu Pescariu, delator notoriu al DNA, a dispărut din dosar, procurorii trimițându-l în judecată în 27 martie 2018 la Înalta Curte doar pe fostul ministru Costoiu.

Dosarul, deschis în 2014, a fost inițial instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru. Apoi acesta a fost preluat de Matei Adrian George, șef birou în cadrul DNA. Procurorul Matei a venit la DNA în 15 martie 2016 în urma unui interviu pe care i l-a luat Laura Codruța Kovesi. Potrivit informațiilor GIP, procurorul Matei a ajuns în DNA trimis de generalul SRI Adrian Ciocîrlan.

Citește și: CCR a decis. Va sesiza Comisia de la Veneția în cazul presiunilor asupra judecătorului Petre Lăzăroiu

În 20 septembrie 2017, procurorul Matei și-a dat seama că dosarul pe care îl instrumenta era nul. Din dosar lipsea chiar primul act, și anume sesizarea din oficiu a procurorului DNA. Dar, pentru că misiunea procurorului Matei era să trimită în judecată un fost ministru, acesta nu a închis dosarul. În aceeași zi, procurorul DNA a dispus și a executat personal „reconstituirea actului de sesizare”.

Așa se face că dosarul în care a fost trimis în judecată Mihnea Costoiu are la bază un act cu antetul DNA datat 7.11.2014 și semnat „procuror Matei Adrian George”. La acea dată însă, procurorul Matei lucra la Tribunalul București, nu la DNA, unde s-a angajat un an și patru luni mai târziu, în martie 2016. E ca și cum Iohannis ar semna azi decretul prin care Emil Boc a fost nominalizat pentru funcția de premier al României", a dezvăluit GIP.

Citește și: Mărturisirea-șoc pe care i-a făcut-o lui Mihai Gâdea judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

×
x close