Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii de cancer duc o viaţă în agonie

Bolnavii de cancer duc o viaţă în agonie

Bolnavii de cancer duc o viaţă în agonie
08 Iun 2007   •   07:49

Bonavii de cancer nu luptă doar cu o afecţiune cumplită şi cu un tratament dur, ci şi cu dureri insuportabile, care îi fac să se gândească mai degrabă la moarte, decât la a învinge boala. De multe ori, tratamentul nu incude şi medicamente pentru durere, iar bolnavii duc o viaţă în agonie. Sunt concluziile unui studiu european despre cancer şi durere, realizat în 12 ţări, inclusiv România. Este primul studiu de acest fel realizat în Europa, menit să atragă atenţia elitei medicale asupra ameliorării tratamentelor pentru pacienţii care suferă de cancer.În fiecare an, sunt diagnosticaţi cu cancer 60.000 de români.

Majoritatea bolnavilor de cancer au dureri mari. Mulţi nu le spun medicilor de acest aspect al bolii lor. În alte cazuri, comunicarea dintre doctor şi pacient sau dintre doctor şi familia bolnavului nu este dintre cele mai bune. Aşa se face că două treimi dintre cei care suferă de această boală cumplită fac doar chimioterapie şi nu primesc un tratament adecvat şi pentru dureri.

Mulţi nu mai pot face nici cele mai neînsemnate activităţi zilnice, din cauza durerilor, şi ajung să se izoleze de lume. Renunţă la locul de muncă şi le este afectată viaţa de familie.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close