El a arătat, la postul public de televiziune, că era nevoie de un "moment zero" de la care să se spună concret că bacalaureatul nu mai poate continua cu note fără acoperire în cunoştinţe.
"Aceste bacalaureat a fost şi un moment al adevărului, o poză reală, nedeformată, a realităţii româneşti. Că ne doare - este adevărat, că trebuie să pornim de la ea pentru a îmbunătăţi - este la fel de corect. Trebuia să fie un moment zero de la care să pornim şi să spunem că nu se mai poate să ne amăgim cu acest examen al bacalaureatului, în care mulţi luau note fără să aibă acoperire în cunoştinţe. În momentul de faţă, în România, dacă avem o criză cu adevărat, avem o criză a valorilor, nu mai ştim ce e valoare şi non-valoare, se promovează cu obstinaţie grosolănia prostului-gust, un fel de opulenţă iarăşi de prost-gust, nu există modele pentru tânăra generaţie, ceea ce se promovează, inconştient de cele mai multe ori, nu are nimic de-a face cu ce înseamnă crearea unui viitor pe bază de muncă, cinste, sudoarea frunţii, ci promovăm lucruri facile, de cele mai multe ori de prost-gust, ori acest lucru trebuie lămurit pornind în primul rând de la şcoală", a spus Boc.
Opt din zece candidaţi au picat bacalaureatul din sesiunea de toamnă, procentul elevilor care au reuşit înainte de contestaţii fiind de 19,52 la sută, raportat la numărul celor care au participat la examen, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.