"Nu avem date în acest moment, dar oricând este posibil să se întâmple acest lucru din cauza competiţiei globale", a spus Boc, citat de Mediafax.
Primul-ministru a susţinut totodată că decizia Nokia de a închide fabrica de la Jucu este una managerială. "În lumea asta unde cu toţii ne aflăm în competiţie globală, avem fiecare grijă să protejăm interesele noastre, nu interesele altora".
"Chiar dacă astăzi nu suntem foarte-foarte optimişti, eu sunt convins că, în următoarele şase luni, avem toate şansele să găsim un investitor sau investitori care să continue investiţiile la Cluj. Fără să promit marea cu sarea, sunt şanse să găsim investitori care să continue investiţiile la Cluj", a spus Boc.
Preşedintele Băsescu a precizat, joi, că România trebuie să se aştepte ca şi alte companii să plece din ţară, după Nokia. Şeful statului a avertizat că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.
Potrivit consilierului economic al premierului, Andreea Paul-Vass, Guvernul nu a primit până în prezent vreo informare privind intenţia unei alte companii, după Nokia, de a părăsi România sau de a închide o platformă de producţie din ţară.
Nokia a decis joi să închidă fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi să îşi mute afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă.
Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.