Memorandumul va fi semnat şi de preşedintele Traian Băsescu.
Semnarea acordului marchează astfel piatra de temelie a proiectului, fiind una dintre ultimele etape înainte de începerea atragerii finanţării pentru construirea gazoductului.
Uniunea Europeană a promovat acest proiect, ca o modalitate de a deveni mai puţin dependentă de gazul rusesc. Printre posibilii furnizori pentru Nabucco se numără Egiptul, Irakul, Azerbaidjanul, Rusia şi Iranul. Proiectul este susţinut şi de SUA care se opune însă folosirii gazului iranian. Trimisul special al SUA la Ankara, Richard Morningstar, citat de Reuters, este de părere că Rusia ar trebui să "se simtă liberă să participe la proiect", iar ţările UE vor decide dacă să o accepte ca partener.
"România a ales să participe în acest proiect al cărui avantaj principal este viabilitatea sa economică. Nabucco este eficient şi mai puţin costitor decât alte iniţiative promovate în regiune, aşadar, are toate avantajele funcţionale pentru a atrage investitori şi furnizori şi pentru a funcţiona pe baze comerciale conform principiilor pieţei" a declarat înainte de plecarea la Ankara premierul Boc.
Antena3.ro