Antena 3 CNN Actualitate Boc anunţă sporuri tăiate pentru magistraţi şi discuţii despre legalizarea prostituţiei

Boc anunţă sporuri tăiate pentru magistraţi şi discuţii despre legalizarea prostituţiei

Boc anunţă sporuri tăiate pentru magistraţi şi discuţii despre legalizarea prostituţiei
09 Mar 2009   •   03:30

Premierul Emil Boc a anunţat duminică seară că cele mai multe sporuri, inclusiv sporul "antistres" de care beneficiază magistraţii, vor fi eliminate prin legea salarizării unice, care va fi finalizată până la începutul lunii mai.
Primul-ministru a declarat că majoritatea sporurilor din actuala legislaţie sunt "imorale", dar că problema se poate rezolva numai prin adoptarea Legii salarizării unice. Întrebat dacă va fi eliminat sporul antistres al magistraţilor, Emil Boc a ţinut să precizeze că nu doreşte să blameze justiţia şi că are încredere în capacitatea acesteia de a face dreptate, însă a subliniat că nu vor mai exista demnitari care să beneficieze de legi speciale, iar toate sporurile de acest tip vor fi eliminate odată cu adoptarea proiectului legii salarizării unice. Premierul a menţionat că vor exista discuţii cu sindicatele pe tema acestui proiect de lege, ce se doreşte finalizat până în mai.
"Proiectul va intra apoi în Parlament şi va rezolva o problemă importantă, astfel că nu vom mai avea o utilizare abuzivă a banului public. Nu vreau să blamez în bloc, însă fiecare să ia salariu pe măsura muncii sale", a declarat Boc.

În altă ordine de idei, el a anunţat că legalizarea prostituţiei va reprezenta un subiect de discuţie cu Biserica Ortodoxă Română, arătând însă că nu ştie dacă societatea este pregătită pentru o asemenea decizie şi dacă un lucru care nu este sănătos trebuie încurajat "de dragul de a face bani".

"Nu cred că trebuie folosită criza după principiul lui Machiavelli ŤScopul scuză mijloaceleť, nu trebuie să ajungem acolo. Nu ştiu dacă un lucru care nu este sănătos pentru societate trebuie neapărat încurajat de dragul de a face bani. Societatea românească nu ştiu dacă este pregătită pentru o asemenea decizie şi nu aş vrea să preluăm formula lui Machiavelli ŤScopul scuză mijloacele prin care trebuie să facem baniť", a spus Boc într-o emisiune TV.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc premierul Romaniei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close