Curtea de Apel Bucureşti a decis să trimită dosarul spre rejudecare, după ce prima instanţă nu le-a dat câştig de cauză vecinilor nemulţumiţi.
Potrivit celor care au locuinţele gard în gard cu blocul, construcţia a fost ridicată fără toate actele necesare şi cu autorizaţii de construcţie ilegale.
Marius Locic şi Valeriu Stoica au încercat să scape de imobilul cu probleme şi au înstrăinat apartamentele, chiar dacă nu au primit nici acum banii pe ele.
Vecinii spun că imobilul ar fi fost ridicat cu 31 de abateri de la lege.
Cei care stau gard în gard cu blocul răsărit într-un cartier plin de case au sesizat autorităţile încă de la începerea lucrărilor. Constructorul nu a respectat planul urbanistic zonal emis de Primăria Capitalei şi a lucrat în baza unei autorizaţii emise de Primăria sectorului 5, chiar dacă aceasta nu era instituţia abilitată pentru a emite actul.
Potrivit documentelor care stau la baza construcţiei, proprietarii clădirii de la acea vreme, Marius Locic şi Valeriu Stoica, ar fi reuşit să dubleze regimul de înălţime permis în zonă şi să comaseze trei terenuri.
Inspectoratului de stat în construcţii a făcut chiar două plângeri penale pe numele foştilor proprietari. În lista noilor proprietari, figurează un consilier în cadrul comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaţilor, un notar public, un avocat, o persoană fizică prezentă şi în lista de exproprieri pentru lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză.
De asemenea, antreprenor general este aceeaşi firmă care a obţinut o autorizaţie de construcţie pe un spaţiu verde în sectorul 2.
Noii proprietari nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere. Avocatul care i-a reprezentat până acum spune, însă, că nu înţelege recenta decizie a instanţei.