Mai mult decât atât, zonele Novaci şi Polovragi, cel mai mult afectate de viitură, apar pe lista zonelor din care se va exploata lemn, scrie ecopolitic.ro.
La finalul lunii iunie, Direcţia Silvică Gorj a anunţat că va organiza o licitaţie pentru exploatarea a peste 18.000 de metri cubi de lemn din pădurile judeţului, iar data licitaţiei publice cu strigare a fost stabilită pentru 6 august.
Cu o săptămînă înaintea termenului, zeci de localităţi din Gorj şi din judeţele învecinate au fost lovite puternic de inundaţii. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a promis că vor fi făcute verificări privind autorizaţiile de exploatare a lemnului, începând cu Direcţia Silvică Gorj, pentru că de vină pentru viituri sunt şi defrişările masive din zonă.
Direcţia Silvică din Gorj nu a oprit licitaţia, aşa cum ar fi fost normal, scrie site-ul ecopolitic.ro.
Mai mult, localităţile cele mai grav afectate de inundaţii, Novaci şi Polovragi, apar şi pe lista Direcţiei silvice, cu peste 1.000 de metri cubi de masă lemnoasă scoasă la licitaţie.
Semnalul de alarmă privind tăierile masive de păduri din Gorj a fost tras după ce zeci de case, poduri şi drumuri au fost distruse de viitura produsă de revărsarea râului Gilort şi peste 600 de oameni au fost evacuaţi. Guvernul a alocat pentru refacerea zonei 12 milioane de lei.