Antena 3 CNN Actualitate Blestemul Dosarului Flota... traume trăite de cei care l-au găsit pe Traian Băsescu vinovat

Blestemul Dosarului Flota... traume trăite de cei care l-au găsit pe Traian Băsescu vinovat

Blestemul Dosarului Flota... traume trăite de cei care l-au găsit pe Traian Băsescu vinovat
Foto: Mediafax
13 Sep 2012   •   21:55

Expertul Mina Cornaciu, unul dintre cei patru specialiști care au stabilit că Traian Băsescu și restul inculpaților au prejudiciat statul român cu peste 300 de milioane de dolari, a fost scoasă din viața socio-profesională, amenințată, terorizată și hăituită pentru că a avut curajul să semneze raportul de expertiză.

Ziuanews.ro a intrat în posesia unei înregistrări cu experta Mina Cornaciu, care, plângând în hohote, dezvăluie traumele prin care a trecut după semnarea raportului de expertiză din dosarul „Flota".


Din 2003, Traian Basescu este cercetat de Parchetul Naţional Anticorupţie, alături de alţi doi foşti miniştri ai transporturilor, Aurel Novac şi Paul Teodoru, pentru abuz în serviciu contra interesului public. În seama sa sunt puse prejudicierea statului prin vânzarea a 16 nave, în perioada 1991-2000. Renunţă în 2005 la propria imunitate parlamentară pentru a se pune la dispoziţia judecătorilor de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie care au demarat procesul în acest caz. ÎCCJ retrimite dosarul la DNA pentru reluarea anchetei, dar în septembrie 2007, în baza unei expertize contabile, se stabileşte că prejudiciul iniţial de 275 de milioane de euro este inexistent. Preşedintele este exonerat de orice acuzaţii, iar Dosarul Flota este închis.

×
Subiecte în articol: dosarul flota
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close