Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat luni la DNA, în calitate de martor, în dosarul Vămii Agigea. Acesta a fost convocat pentru a da detalii despre persoanele care îl invocă în convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori.
Conform unor surse judiciare, în dosarul respectiv sunt arestate 28 de persoane, relatează
Mediafax.
Anchetatorii anticorupţie susţin că numele lui Blejnar este menţionat într-o discuţie care a avut loc în 24 decembrie 2010, între doi dintre inculpaţii din dosar: Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.
Dialogul purtat este pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr (directorul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa ) de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne".
În cadrul conversaţiei, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma sã discute cu Blejnar "acolo, pe 26".
Blejnar şi Durbac se aflau în Statele Unite la momentul respectiv.
Senatorul PDL, Mircea Banias, i-a promis lui Eugen Bogatu (fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa) cã o să încerce să îl convingă pe Blejnar sã renunţe la atitudinea negativã faţã de Durbac.
Bogatu este văzut de procurorii anticorupţie drept liderul grupului din care fac parte Banias şi Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI.
Blejnar: Eu sunt şeful cel mare din ANAFLa ieşirea de la DNA, şeful ANAF, Sorin Blejnar, a spus că nu a fost în vacanţă cu Durbac.
"Pentru a clarifica situaţia, eu sunt martor în acest dosar. Le-am răspuns anchetatorilor la întrebările referitoare la dosarul Agigea Sud. Cu Durbac am o legătură profesională, nu am fost în vacanţă cu el, în SUA. Noi, organele statului, avem întâlniri profesionale, avem şedinţe comune. Eu îi cert pe aproape toţi angajaţii mei în fiecare zi, sunt o persoană exigentă.
Blejnar a mai spus la ieşirea de la DNA că a fost întrebat dacă el este "şeful cel mare" în dosarul de corupţie.
"În cadrul ANAF, eu sunt şeful cel mare, dar nu cred că putem vorbi aici de corupţie", a declarat şeful ANAF.
"În acest dosar se vor discuta două lucruri: felul în care au fost făcute numirile în vămile din Constanţa şi, evident, situaţia controalelor de până acum efectuate la nivel naţional de operaţiunile din portul Constanţa, lucruri descoperite de MAI în urma operaţiunilor proprii", a declarat pentru Antena 3, Cătălin Dancu, avocatul lui Laurenţiu Mironescu.