Proprietarul complexului turistic format din două vile pe malul lacului de acumulare Colibiţa, Vasile Coruţiu, a declarat, sâmbătă, că la una dintre construcţii, care avea zece locuri de cazare, a izbucnit un incendiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30.
Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului, intervenind până dimineaţă pentru stingerea incendiului care a distrus aproape în totalitate vila.
Potrivit proprietarului, pagubele sunt estimate la circa 400.000 de euro.
"E vorba de Vila Ana care avea zece locuri de cazare. Nu ştim de la ce a izbucnit focul, dar a ars aproape în totalitate. Pagubele sunt între 300.000 şi 400.000 de euro. E una din cele două vile ale complexului nostru turistic, construită în 1996, dar modernizată de noi. Nu era în totalitate de lemn, dar avea multe dotări din lemn şi a ars repede. Din fericire, nu era nimeni înăuntru, nu sunt victime. Acesta este lucrul cel mai important", a declarat Vasile Coruţiu.
El a spus că sâmbătă, la faţa locului erau mai mulţi poliţişti şi criminalişti care cercetau cauzele izbucnirii incendiului, dar că exclude posibilitatea ca cineva să îi fi dat foc.
"Nu cred că i-a dat cineva foc, mai degrabă probleme la instalaţii, la coşul de fum. Nu ştiu exact. Vom vedea în urma anchetei ce va reieşi. Aveam asigurare, dar nu cred că vom putea fi despăgubiţi fiindcă nu deţineam tot ce era nevoie pentru asigurarea de incendii, toate dotările cu hidranţi şi cu ce mai era nevoie", a declarat el.
Complexul de la Colibiţa oferea 25 de locuri de cazare în regim de trei şi patru stele. Vila Ana era cea mai veche din complex.
Situată la circa 38 de kilometri de Bistriţa, în zona Munţilor Bârgăului, Colibiţa e o zonă de agrement amenajată în jurul lacului de acumulare cu acelaşi nume. Lacul de acumulare se întinde pe o suprafaţă de 15 kilometri, la o altitudine de 820 de metri.
Zona Colibiţa este preferată de turişti care pot face drumeţii la Tăul Zânelor, la izvorul de apă minerală Borcut, pot merge pe trasee montane marcate până în Vârful Bistriciorul, la Castelul Dracula lângă Pasul Tihuţa.
Totodată, în zonă se poate practica ciclism montan, caiac, alpinism şi pescuit de păstrăv, clean şi caras.