Antena 3 CNN Actualitate Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

ager.jpg
Foto: Agerpres
26 Dec 2015   •   11:23
Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului Ioan Selejan vrea să schimbe definiţia familiei şi să introducă în Constituţie o prevedere clară conform căreia familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. 

"Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură - familia este întocmită după rânduiala lui Dumnezeu - bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre - bărbat şi femeie",
a spus mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.
 
CE PREVEDE CONSTITUŢIA, în privinţa familiei
FAMILIA - articolul 48
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie. 
 
 

×
Subiecte în articol: Constitutie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close