Antena 3 CNN Actualitate Biserica face apel împotriva avorturilor

Biserica face apel împotriva avorturilor

Biserica face apel împotriva avorturilor
02 Iun 2007   •   15:27

Numărul mare de întreruperi de sarcină precum şi scăderea dramatică a vârstei la care tinerele fac astfel de intervenţii au atras atenţia bisericii ortodoxe. Prea Sfinţitul Teodosie al Tomisului a lansat un apel medicilor, pe care i-a rugat să nu facă întreruperi de sarcină măcar în aceste zile când îi sărbătorim pe cei mici.

În apelul făcut de prelatul constănţean se menţionează că tehnologia modernă are posibilitatea să arate oamenilor, în diferite stadii ale sarcinii, modul în care se bucură de viaţă un copil aflat în pântecele mamei sale şi că avortul nu este o soluţie. Lupta împotriva avortului este o preocupare constantă a bisericii române şi mai nou a numeroase asociaţii din întreaga ţară.

Numai la Constanţa, în ultimele luni, numărul adolescentelor care fac întreruperi de sarcină a crescut îngrijorător. Conform Autorităţii de Sănătate Publică din Constanţa, în primul trimestru al anului 2007 au avut loc 262 de avorturi la tinere între 15 şi 18 ani şi 107 la cele sub 15 ani. Conform statisticilor oficiale, România ocupă primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al ratei avorturilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close