Antena 3 CNN Actualitate Biroul Permanent al Senatului a amânat discuţia privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu

Biroul Permanent al Senatului a amânat discuţia privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu

S.T.
1 minut de citit Publicat la 16:16 17 Sep 2012 Modificat la 16:16 17 Sep 2012
Biroul Permanent al Senatului a amânat discuţia privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu
Foto: Intact Images
Laurenţiu Chirvăsuţă, vicepreşedintele Senatului, a anunţat, luni, că Biroul Permanent a decis amânarea discuţiei privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu, la solicitarea liderului de grup al PNL, pentru lămuriri suplimentare din partea ICCJ.

Chirvăsuţă a precizat că solicitarea de amânare a fost formulată de liderul de grup al PNL, Mario Oprea, fiind invocat faptul că ar fi necesare documente suplimentare din partea Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie, scrie Mediafax.

 "S-a amânat în ideea de a mai primi încă o hotărâre definitivă, deci dumnealui mai aşteaptă încă o hotărâre definitivă din partea instanţei (...) Pentru suspendarea dumnealui am luat la cunoştinţă cu data de 16 iunie şi pentru a se vota în plen s-a decis pentru săptămâna viitoare", a explicat Chirvăsuţă, precizând că subiectul va mai fi discutat din nou luni în şedinţa Biroului Permanent.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti.

ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

×
x close