Antena 3 CNN Actualitate Bill Gates s-ar putea întoarce în România

Bill Gates s-ar putea întoarce în România

Bill Gates s-ar putea întoarce în România
01 Feb 2007   •   23:01

Bill Gates se va întoarce în România, cel mai probabil în vară la conferinţa regională Microsoft. Potrivit Ministrului Administraţiilor şi Internelor Vasile Blaga, Gates s-a arătat interesat de proiectele guvernamentale privind investiţiile în informatizare şi a promis că va colabora şi pe mai departe cu autorităţile române. Bill Gates a vorbit joi despre români şi România. Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Bill Gates a discutat despre extinderea Microsoft în România, măsurile pe care Guvernul trebuie să le aplice pentru o dezvoltare accelerată a economiei, despre posibilităţile de dezvoltare a domeniului IT la noi în ţară, dar şi despre visele celui mai bogat om din lume: renunţarea la conducerea Microsoft şi implicarea în acţiuni de caritate dezvoltate de fundaţia sa. Referitor la situaţia României, Bill Gates recunoaşte că ?România are o contribuţie din ce în ce mai mare în IT?. Iar un rol hotărâtor în dezvoltarea societăţii şi a IT-ului românesc o au investiţiile în educaţie, subliniază preşedintele Microsoft. ?Este impresionant că în România există Universităţi foarte bune iar competiţia între ele este mare?.

?Când eram tânar şi am făcut această companie nu m-am gândit neapărat să-mi aducă bani ci visam doar să fac un program. Mi-am iubit munca la această companie şi acest lucru mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Dacă faci munca cu pasiune vei rămâne uimit de cât de multe poţi realiza?, a declarat Gates. Succesul Microsoft se datorează, în opinia celui mai bogat om din lume, şi datorită condiţiilor din SUA, care au permis fondarea acestei companii într-o societate unde existau legi care apărau proprietatea intelectuală.

?Companii inovatoare sunt însă peste tot în lume, în China, India, România, dar guvernele trebuie să adopte legi care să permită apariţia unor companii ca Microsoft?, a atenţionat preşedintele Microsoft. ?La ora actuală?, a continuat Bill Gates, ?noi avem un grup mare de români care lucrează în companie pentru că în România există un nivel foarte bun de educaţie în domeniul IT şi multe universităţi bune în care există competiţie?.

Cu toate acestea, părintele Microsoft a accentuat rolul important al Guvernului în ceea ce priveşte perspectiva egalităţii şi a şanselor de te bucura de o bună educaţie. ?Internetul te ajută în această problemă a educaţiei, iar Microsoft lucrează cu guvernul ca tehnologiile să ajungă în şcoli. Cred că guvernele ar trebui să îşi facă ţinte clare pentru a reuşi să digitalizeze anumite zone. Microsoft se implică în aceste tipuri de proiecte?, a mai spus Bill Gates.

Nici subiectul privitor la hackeri nu a fost ocolit, miliardarul declarând chiar că există două tipuri hackeri: cei care atacă programe, şterg informaţii şi pentru care există legi aspre, dar şi un alt gen de hackeri, cărora le poţi folosi abilităţile dacă le oferi o şansa de angajare.

Preşedintele Microsoft, Bill Gates, a părăsit Bucureştiul joi seară, după ce dimineaţă a inaugurat centrul de asistenţă Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close