Antena 3 CNN Actualitate Bileţelul lui Băsescu vine de la... Paszkany

Bileţelul lui Băsescu vine de la... Paszkany

Bileţelul lui Băsescu vine de la... Paszkany
07 Mar 2007   •   23:34

Preşedintele a deconspirat marţi existenţa unui alt bilet înainte ca presa ori altcineva să o facă. Traian Băsescu a vorbit despre existenţa unui nou memoriu pe care el a pus deja celebra rezoluţie "rog analiză şi soluţie legală". Memoriul aparţine însă lui Arpad Paszkany, susţin jurnaliştii Ion Cristoiu şi Victor Ciutacu, invitaţi la emisiunea Sinteza Zilei. Omul de afaceri, care este şi patronul echipei de fotbal CFR Cluj este urmărit penal în dosarul Gazeta. Pe numele său s-a dispus începerea urmării penale pentru instigare la şantaj şi sprijinire de grup infracţional organizat.

Memoriul invocat de către preşedintele Traian Băsescu, susţin jurnaliştii, aparţine omului de afaceri Arpad Paskany, patron al echipei de fotbal CFR Cluj şi conform unor surse, unul din sponsorii campaniei electorale a liderului PD, Emil Boc, la Primăria Clujului.

Memoriul conţine acuzaţii la adresa lui Marius Nicoară, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi vicepreşedinte PNL, a firmei Iulius Mall, patronată de Iulian Dascălu, concurentul afacerilor lui Paskany, dar şi a altor oficiali clujeni, printre care Radu Spînu, arhitectul şef de la Consiului Judeţean Cluj.

Nicoară şi Spînu sunt acuzaţi că ar fi falsificat o licitaţie în favoarea firmei lui Dascălu. Paskany reclamă că Nicoară i-ar fi spus că are un interes personal în proiectul Univers T ca şi în construcţia unui mall. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj i-ar fi spus lui Paskany că nu poate avea două mall-uri la Cluj şi că, în schimb, îl poate sprijini în proiectul Esplanada, din Bucureşti, unde urma să fie nevoie de hotărâre de guvern. Marius Nicoară, prieten cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, l-ar putea ajuta sau bloca, a adăugat. Paskany mai susţine că Nicoară i-ar fi cerut să se întâlnească cu Iulian Dascălu, patronul Iulius Group, care ar fi urmat să îi ofere un teren de fotbal clubului CFR Cluj în schimbul promisiunii că nu ar fi făcut scandal pentru licitaţia acuzată de omul de afaceri ca fiind ilegală.

În memoriu, Paskany se dezvinovăţeşte privind implicarea sa în dosarul Gazeta. El spune că avea o relaţie de amiciţie cu Liviu Man, directorul trustului, care în prezent este arestat, dar are şi alţi prieteni în media. Patronul CFR Cluj spune că a avut contracte de publicitate cu firmele lui Liviu Man, dar că acest lucru nu înseamnă o faptă penală. El spune că implicarea sa în scandalul Gazeta s-ar datora faptului că a dezvăluit modul ilegal în care s-a atribuit licitaţia de la Univers T în favoarea lui Iulius Mall.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close