Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul, după şase luni de guvernare: Executivul s-a descurcat bine în lupta cu criza (VIDEO)

Bilanţul, după şase luni de guvernare: Executivul s-a descurcat bine în lupta cu criza (VIDEO)

Bilanţul, după şase luni de guvernare: Executivul s-a descurcat bine în lupta cu criza (VIDEO)
02 Iul 2009   •   08:47

Guvernul s-a descurcat bine în lupta cu criza. Din 32 de măsuri anticriză promise, 28 au fost puse în practică. Aceasta a fost concluzia şedinţei de Guvern. Şi faptele bune nu se opresc aici. Emil Boc a anunţat că Executivul îi va păsui timp de 6 luni pe patronii de firme aflate în faliment.

Cu mulţumire şi satisfacţie, premierul a anunţat realizărilor celor 6 luni de guvernare: din 32 de măsuri 28 au fost realizate iar 4 se află în curs de realizare. După prezentarea obiectivelor atinse, au urmat promisiunile, printre care finalizarea pasajului Băneasa, a 42 de kilometri din autostrada Transilvania, finalizarea centurii Ploieştiului, cea a Timişoarei şi 52 de kilometri din Drumul Naţional Timişoara-Lugoj.


Amânarea la plată a firmelor care au datorii la buget este o măsură care se vrea a fi în sprijinul IMM-urilor. "De ce am luat această măsură? Dacă nu o luam, 56.000 de firme, câte sunt într-o asemenea situaţie în momentul de faţă în România, erau în pericolul ca mâine să închidă obloanele, să trimită oamenii în şomaj şi nu mai aveam niciun fel de venit la bugetul de stat", a spus Boc, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Palatul Victoria.



Cât despre măsurile care au rămas doar la stadiul de proiect, cum este cazul neimpozitării profitului reinvestit, premierul are explicaţii - Executivului de la Bucureşti aşteaptă încă avizul Comisiei Europene. Aceasta în condiţiile în care sute de IMM-uri au pus lacătul pe uşă sau sunt blocate financiar.




Antena 3

×
Subiecte în articol: autostrazi
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close