Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, măsurile luate în urma descinderilor de marți ce au avut loc în Arad şi alte șase județe plus muncipiul Bucureşti.
Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în baza ordonanțelor de delegare ale D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în executare 157 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și în municipiul București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și 301.950 de lei, 101.015 euro și 35.880 de dolari.
De asemenea, la data de 14 iulie 2021, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 23 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.
În cursul zilei de astăzi, cele 23 de persoane reținute vor fi prezentate Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria (NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.
La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș. De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin”, se arată în comunicatul de presă remis de IGPR.
Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi
Suunt multe întrebări rămas fără răspuns după operațiunea anti mafie de la Arad. Autoritățile nu suflă o vorbă despre cum i-au scăpat printre degete pe traficanții șefi.
Informații exclusive, obținute de Antena 3, arata cum planul anchetatorilor de prindere a liderului traficanților de țigări din Arad, Cosmin Mladin, a fost dat peste cap. Mladin a fugit cu câteva ore înainte de începerea percheziţiilor, având informaţii chiar din interiorul poliţiei. Ulterior el a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă i s-a pierdut urma. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din țară. Mai mult, şi numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă. Practic încă un indiciu că aceștia ar fi primit un pont din surse sigure.
Mărturii zguduitoare despre interlopul Cosmin Mladin. Avea filmări cu poliţiştii cărora le-a dat şpagă şi pe care i-a dus la saloane erotice