Este vorba despre un cetăţean italian care a fost în pavilionul 5 la Matei Balş şi a decedat sâmbătă, la Spitalul Ilfov unde a fost transferat.
Începutul pandemiei l-a trăit în Italia cu soţia româncă.
Italianul s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.
Ancheta IML va stabili cauzele decesului
Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.
Acesta este al 23-lea deces după incendiul din 29 ianuarie.
Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.
Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.
Ministerul Sănătății a transmis apoi în mod eronat că pacientul la care presa face referire nu se afla în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Univ. Dr Matei Balș" din București la momentul incendiului din 29 ianuarie 2021 și nici nu are legătură cu acesta.
Ancheta făcută ulterior de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a arătat că informația prezentată de Antena 3 era adevărată. Voiculescu l-a demis luni seară pe directorul interimar de la "Matei Balș" - detalii, AICI.
Spitalele din România, bombe cu ceas. Dr. Ţincu: Oricând, în orice spital de la noi, o tragedie e posibilă
Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3.
Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile.