Antena 3 CNN Actualitate Biden i-a asigurat pe donatorii democraţi că încă poate câştiga alegerile

Biden i-a asigurat pe donatorii democraţi că încă poate câştiga alegerile

Biden i-a asigurat pe donatorii democraţi că încă poate câştiga alegerile
Joe Biden, preşedintele SUA. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   20:08

Președintele SUA, Joe Biden, i-a asigurat pe susținătorii democrați că încă poate să câștige alegerile prezidențiale din noiembrie împotriva lui Donald Trump, în ciuda performanței sale în noaptea dezbaterii prezidențiale organizată de CNN, notează BBC. 

Președintele, în vârstă de 81 de ani, a participat sâmbătă la o serie de evenimente de strângere de fonduri în New York și New Jersey și și-a apărat performanța în dezbaterea prezidențială de la CNN.

"Nu am avut o seară grozavă, dar nici Trump. Vă promit că vom câștiga aceste alegeri", a spus el.

Performanța lui Biden în noaptea dezbaterii prezidențiale organizată de CNN, a fost marcată de răspunsuri greu de urmărit și nesigure - ridicând noi temeri printre unii democrați cu privire la faptul dacă este candidatul potrivit pentru alegerile SUA din acest an. 

Fostul speaker a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că performanța lui Biden în dezbatere "nu a fost grozavă" - în timp ce fosta sa directoare de comunicare, Kate Bedingfield, a numit-o "cu adevărat dezamăgitoare".

Alegătorii din SUA au exprimat în mod regulat îndoieli cu privire la sănătatea mintală și cognitivă a lui Biden, iar sondajele timpurii după dezbatere arată că numărul celor care își pun întrebări despre capacitatea sa de a activa ca președinte a crescut.

Pe 9 iunie, un sondaj CBS News a constatat că 65% din alegătorii înregistrați au declarat că președintele nu are aptitudinea mentală necesară pentru a fi președinte.

Rețeaua a lansat un nou sondaj duminică care a arătat că acest număr a crescut la 72% după performanța sa slabă în dezbatere.

Președinta campaniei lui Biden, Jennifer O'Malley Dillon, a declarat sâmbătă că sondajele interne post-dezbatere arată că "opiniile alegătorilor nu s-au schimbat".

"Nu va fi prima dată când narativele exagerate ale media au condus la scăderi temporare în sondaje", a spus ea. În timp ce campania lui Biden a recunoscut că dezbaterea nu a decurs așa cum și-ar fi dorit, a menținut poziția că președintele nu va face loc pentru un alt nominalizat.

Biden a spus și el că înțelege îngrijorările, dar s-a angajat să lupte mai hotărât. Guvernatorul democratei din New Jersey, Phil Murphy, a participat la strângerea de fonduri din statul său alături Biden și de Prima Doamnă, și i-a spus lui Biden că "suntem cu toții alături de tine în proporție de 1.000%".

Fostul președinte Barack Obama, o figură populară în Partidul Democrat, a scris pe rețelele sociale că "există seri proaste în dezbateri".

"Această alegeri este în continuare o alegere între cineva care s-a luptat pentru oamenii obișnuiți toată viața lui și cineva care se preocupă doar de el însuși", a scris Obama.

Câteva ore după dezbatere, Trump le-a spus susținătorilor săi  că dezbaterea a fost o "mare victorie" pentru campania sa.

"Problema lui Joe Biden nu este vârsta lui", a spus Trump, în vârstă de 78 de ani. "Este competența lui. Este grav incompetent."

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Incendiu puternic, pe Șoseaua Olteniței din Popești-Leordeni, lângă București
x close