Antena 3 CNN Actualitate Becali se ia de jurnaliştii "homosexuali"

Becali se ia de jurnaliştii "homosexuali"

Becali se ia de jurnaliştii "homosexuali"
06 Iun 2007   •   22:55

Gigi Becali a învăţat un cuvânt nou şi crede că-i o înjurătura. Homosexuali - aşa îi numeşte acum pe jurnaliştii care nu-l laudă. Gigi s-a supărat după ce un ziarist de la ?Gazeta Sporturilor? a scris un editorial despre imaginea sa. ?Scrie unul urât de Gigi Becali, ştii că ăsta-i homosexual, sută la sută e. Cu mine ce are? Uite ce băiat bun sunt?, a spus Becali marţi într-o conferinţă de presă. Nu sunt primele atacuri ale lui Gigi Becali la adresa ziariştilor sau a comunităţilor de homosexuali. Iar Gigi Becali nu e primul politician care face comentarii discriminatorii. Chiar preşedintele a vorbit despre o jurnalistă ca despre o ?ţigancă împuţită?.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti a luat atitudine. ?Ar trebui să nu mai existe discriminare. Am lucrat din greu la acest aspect, ani şi ani. Rromii sunt o parte importantă a acestei ţări, sunt români, pe lângă faptul că sunt rromi. Sunt multe rase, crezuri şi religii aici. Şi toate sunt importante?, a declarat Nicholas Taubman.

Mai categoric, preşedintele Clubului Român de Presă, avertizează că, nesancţionate, asemenea atacuri alimentează reacţii şi atitudini violente. ?Deci, în orice moment se poate afirma: noi hotărâm cine e ziarist şi cine nu e! Nici măcar nu e vorba de atitudine faţă de presă. E vorba de atitudinea faţă de persoanele care nu-ţi sunt pe plac şi la Becali şi la Băsescu?, spune Cristian Tudor Popescu.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a analizat declaraţiile lui Becali, dar a decis să nu îl sancţioneze. Coincidenţă sai nu, marţi seară, doi bărbaţi care ieşeau de la Festivalul de Film din cadrul GayFest 2007, au fost bătuţi de opt necunoscuţi. Aceste incidente au loc în condiţiile în care la Bucureşti are loc Conferinţa OSCE privind Combaterea Discriminării.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close