Antena 3 CNN Actualitate Becali pierde procesul cu Oana Pellea şi trebuie să plătească 35.000 de lei

Becali pierde procesul cu Oana Pellea şi trebuie să plătească 35.000 de lei

Becali pierde procesul cu Oana Pellea şi trebuie să plătească 35.000 de lei
11 Oct 2007   •   16:46

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, apelul declarat de preşedintele Partidului Noua Generaţie (PNG), Gigi Becali, în dosarul în care Oana Pellea l-a dat în judecată pentru că acesta a folosit, fără permisiune, imagini cu Amza Pellea din filmul ?Mihai Viteazul?, într-un videoclip difuzat în campania electorală prezidenţială din 2004. Prin respingerea apelului, Curtea de Apel Bucureşti menţine decizia Tribunalului Bucureşti din 14 martie 2006, prin care Becali a fost obligat să-i plătească Oanei Pellea 35.000 de lei drept daune morale.
De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat pe Gigi Becali să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 lei.

Avocatul lui Becali, Cătălin Ciubotă, a declarat că a încercat să ia legătura, joi dimineaţă, cu Oana Pellea, pentru a legaliza la notariat o eventuală înţelegere, însă nu a reuşit să o contacteze.

Procesul împotriva lui Becali a fost intentat în iunie 2005, de Oana Pellea. Ea a susţinut în plângere că, în calitate de unică moştenitoare a tatălui său, este singura în măsură să autorizeze reproducerea publică a creaţiei artistice a lui Amza Pellea şi a solicitat daune materiale în valoare de 200.000 lei.

Avocatul Oanei Pellea a precizat că acţiunea lui Becali constituie infracţiune, însă fiica actorului nu a dorit să facă plângere penală la momentul difuzării videoclipului, pentru că acesta se afla în campanie electorală în calitate de candidat al PNG la preşedinţie şi nu a vrut să-i afecteze imaginea.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close