Antena 3 CNN Actualitate BEC a decis anularea alegerilor de la Ştefăneşti. Votul se va repeta (VIDEO)

BEC a decis anularea alegerilor de la Ştefăneşti. Votul se va repeta (VIDEO)

BEC a decis anularea alegerilor de la Ştefăneşti. Votul se va repeta <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Iun 2008   •   11:29

Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor la Ştefăneşti. Alegerile se vor repeta, aşadar, în comuna ilfoveană, urmând ca votul să se desfăşoare peste o săptămână, când în ţară se va organiza al doilea tur de scrutin. În eventualitatea în care şi la Ştefăneşti va fi nevoie de organizarea unui al doilea tur, acesta va avea loc la o distanţă de două săptămâni. Anchetatorii au identificat mai multe persoane care au încălcat legea electorală la scrutinul de duminică, respectiv au prezentat date de identitate false, nu aveau drept de vot sau au votat de două ori, a declarat ministrul Internelor, Cristian David.

BEC: Alegerile de la Ştefăneşti se repetă


Modul în care s-a desfăşurat procesul electoral a fost contestat de majoritatea partidelor înscrise în cursă, cu excepţia PSD, al cărui candidat a fost desemnat câştigător. Incidentele din Ştefăneşti au început chiar din momentul în care s-au deschis secţiile de votare.

Mulţimea de alegători strânsă în jurul secţiei încă de la primele ore ale dimineţii a dat peste cap procesul electoral, preşedintele secţiei de votare din comună fiind nevoit să închidă pentru aproximativ o oră activitatea. Alegătorii au declarat că ei voiau doar să voteze, dar că demersul lor a fost împiedicat de alţi votanţi, aduşi special de PNG în schimbul unor sume de bani.

Bucurie la Ştefăneşti, după anunţul BEC


Situaţia din comună l-a determinat şi pe ministrul de Interne, Cristian David, să solicite demararea unei ample investigaţii privind contextul în care s-a desfăşurat procesul electoral, având în vedere existenţa unor indicii temeinice de influenţare şi determinare a cetăţenilor în ceea ce priveşte opţiunile de vot. Cercetarea a fost efectuată de Poliţie, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor şi Direcţia Generală Informaţii şi Protecţie Internă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close