Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşii luptă cu căldura din spitale (VIDEO)

Bebeluşii luptă cu căldura din spitale (VIDEO)

Bebeluşii luptă cu căldura din spitale <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Iul 2007   •   20:49

Anul acesta în România soarele a omorât 27 de oameni dintre care 9 numai în ultima săptămână. Ne confruntăm deja cu al treilea val de căldură iar situaţia din ce în ce mai gravă afectează inclusiv spitalele. Căldura este greu de suportat chiar şi în spitalele pentru copii. În spitalul Budimex, cel mai mare spital de acest gen din ţară, temperatura nu scade sub 30 de grade în saloanele cu copii bolnavi, termometrele indicând temperaturi de aproximativ 35 de grade timp de 16 ore pe zi. La ultimele etaje - unde e secţia de nou-născuţi - pereţii ard, paturile se încing, şi numai ca să respiri îţi consumi toată energia.

Spitalul a cumpărat 100 de aparate de aer condiţionat pe care însă nu le-a montat încă. Nici canicula nu poate trece de birocraţie, oricât de mare ar fi pericolul pentru copiii internaţi la Budimex, iar când aparatele de aer condiţionat vor fi instalate va interveni o altă problemă: aceea a reţelei electrice.

Această situaţie se repetă an de an numai că niciodată nu a fost mai rău ca acum. După cel de-al doilea val de căldură Guvernul a achiziţionat 1.200 de aparate de aer condiţionat pe care spitalele le vor primi abia săptămâna viitoare. Nu se stie însă cât va mai dura până ce aparatele vor fi instalate.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close